Figyeljünk a projekt megkezdésének időpontjára!

2007.11.02. 08:09 :: Robert

Azok, akik már részt vettek az Első Nemzeti Fejlesztési terv keretében EU-s pályázatokon (2004-2006. között), azok már tudhatják, hogy a pályázat kiírói különösen nagy figyelmet szentelnek a projekt megkezdésének időpontjára. Ez egyébként nem csak az EU-s hanem más pályázati rendszer esetén is igaz, hogy egy bizonyos időponthoz kötik a projekt megkezdését (lehet ez az időpont pl. a postára adás dátuma, lehet egy konkrét dátum, lehet a támogatási szerződés aláírásának napja stb.). Ez azt jelenti, hogy a projekt kezdete ezen időpontok elé nem eshet, mert az támogatás elutasítását (vagy kamatokkal történő visszafizetését) vonhatja maga után.


 
Nos az Új Magyarország Fejlesztési Terv esetében a projekt a pályázat befogadásáig nem kezdődhet el (vagyis megkezdett projektet nem támogatnak).
 
Mit is jelent ez?
 
A pályázat befogadása gyakorlatilag a formai vizsgálaton való megfelelést jelenti. A pályázat beérkezését követően a közreműködő szervezet (aki a pályáztatással való adminisztratív teendőket végzi) megvizsgálja, hogy jogosult-e az adott pályázó a pályázat benyújtására, megvizsgálja, hogy megfelelő időben és példányban nyújtották-e be a pályázatot, valamint a projekt adatlap megfelelő formátumban került-e kitöltésre és a kötelezően csatolandó mellékletek rendben vannak-e (ha a mellékletekben hiányt tapasztal akkor esetleg hiánypótlásra szólít fel.).
Ha mindez rendben van - vagyis a pályázat megfelel a jogosultság és a teljesség feltételeinek - akkor kerül sor a pályázat befogadására, amiről írásban értesítik a pályázót. A projekt ezután kezdődhet el.
 
Mi lehet ennek a célja (vagyis a befogadáshoz kötni a projekt megkezdését)?
 
Egyrészt cél lehet, hogy a formai dolgok nagyobb figyelmet kapnak a pályázás során(tekintettel arra, hogy a pályázatok nagy részét formai hiányosságok miatt utasítják el), valamint nőhet a pályázati fegyelem azzal is, hogy a projekt megkezdését ehhez az időponthoz kötik, sokszor pedig egy projekt időben való megkezdése fontos lehet (pl. építés esetén).
 
Figyeljünk tehát oda arra - és dokumentáljuk is megfelelően - hogy a pályázati kiírásban rögzített időpont előtt ne kezdjük el a projektet. Az pedig, hogy mi minősül egy projekt megkezdésének a pályázati felhívás pontosan tartalmazza.
 
Önnek mi a véleménye róla?

1 komment

 

A bejegyzés trackback címe:

https://palyazok.blog.hu/api/trackback/id/tr1215799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása