Mi várható a pályázatok terén?

2008.12.02. 13:47 :: Robert

A mostani szűkös időszakban, amikor a bankok a pénzügyi nehézségeik miatt egyre jobban behúzzák a féket és szigorítottak a hitelezés feltételein, egyre nagyobb szerep hárul az állami támogatásokra, pályázatokra. Jelen pillanatban azonban kevés a nyitott pályázati lehetőség, azonban nem árt időben felkészülni az új - 2009-2010-es - pályázati szakaszra (2009. januártól), ugyanis egy-egy pályázat beadására nyitva álló idő nem mindig elegendő egy komplex projekt kidolgozásához.  

A vállalkozások körében népszerű Gazdaságfejlesztési operatív program pályázatai várhatóan januárban nyílnak meg, s előreláthatólag több könnyítés is lesz benne: pl. az új pályázatoknál jelentősen enyhülni fognak a belépési (jogosultsági) korlátok, nagyobb, szélesebb kör számára tervezik elérni a gyorsabban lehívható – egyfordulós - támogatási formákat. Mindez azt jelenti, hogy bizonyos támogatási összeghatár alatt nem lesz versenyeztetés, a támogatás automatikusan, kvázi „normatív módon” jár, ha a pályázat hibátlan. További előny a vállalkozásoknak a kedvezményes kamat és a max. 10 éves futamidő. Ami még fontos, hogy jelenleg is zajlik a 2009-2010-es akciótervek társadalmi egyeztetése. Ezen akciótervek keretében határozzák meg azt, hogy az egyes operatív programokon belül milyen pályázati kiírások várhatók.

A civil szervezeteknek továbbra is elérhetők lesznek a legnépszerűbb pályázati forma a Nemzeti Civil Alapprogram pályázatai (NCA). Jó hír, hogy a „válság” ellenére emelkedik az NCA finanszírozására szánt keretösszeg, így joggal reménykedhetnek a civil szervezetek, hogy az NCA pályázatokon elnyerhető összeg növekszik (persze ez sem fogja fedezni a teljes költségvetést, de nem kihasználni az NCA adta lehetőségeket egy civil szervezetnek eléggé felelőtlen dolog). Természetesen az NCA-kívül is számos – ezen cikk keretében meghatározhatatlan – pályázati kiírás válik továbbra elérhetővé a civileknek is.

Abban az esetben, ha Ön is érdekelt egy-egy pályázati lehetőség elnyerésében mindenképp érdemes – és ilyen helyzetben szinte „kötelező” – időt szakítani a pályázati lehetőségek megismerésére, a pályázatok felkutatására, a pályázatírás speciális szabályainak megismerésére (mert bizony ni hisszük azt, hogy egy pályázat összeállítása nem nehéz feladat és egy kis odafigyeléssel könnyen megoldható).

Éppen ezért tettük készítettünk egy karácsony előtti akciós csomagot, amelynek keretében Ön – december 16-ig - 30%-kal kedvezőbben szerezheti meg mindazt a tudást, és fér hozzá mindazon információhoz (egy éven át) ami egy sikeres pályázat összeállításhoz szükséges>>
 

 

1 komment

 

A bejegyzés trackback címe:

https://palyazok.blog.hu/api/trackback/id/tr48799674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Herendi Márta 2008.12.03. 13:22:53

Ezek a segédanygok ugy gondolom,hogy nagyon fontosak mert ezek nélkül nem lenne a pályázatunk SIKERES.Ill kisebb lenne az esély a sikeres pályázathoz
süti beállítások módosítása