A válságról... - egy történet tükrében

2008.12.05. 10:26 :: Robert

Hogyha valakinek problémája lenne a jelenlegi pénzügyi válság megértésével, a következő sorok segíthetnek (ha valaki esetleg ismeri, attól elnézést kérek, de persze a hozzászólást szívesen veszem):

"Valamikor régen, egy indiai kis faluban egy ember bejelentette a falusiaknak, hogy majmokat vásárol fel, darabját 10$-ért. Az emberek tudták, hogy a környéken sok a majom, elmentek hát az erdőbe összefogdosni őket.


Az emberünk majmok ezreit vásárolta fel, mindegyikért kifizette a beígért 10 dollárt. Ahogy a majmok fogyni kezdtek az erdőben, az emberek abbahagyták az összefogdosásukat. Erre az ember bejelentette, hogy 20$-t ad egy majomért. A falusiak fellelkesültek és újra elmentek majmokat fogni.

A majmok csakhamar még jobban megfogyatkoztak, és a falusiak hazatértek. Az ember 25$-ra emelte az átvételi árat, de már így is nagyon nehéz volt majmot fogni. Erre a férfi közölte, hogy 50$-t ad egy majomért, de sürgősen el kell utaznia egy kis időre, addig a megbízottja fogja őt képviselni, aki a nevében átveszi a majmokat. Amikor elutazott, a megbízott azt mondta az embereknek: "Nézzétek ezt a sok majmot a ketrecekben, amit a főnököm vett tőletek. Eladom nektek darabját 35$-ert, és amikor visszatér, eladhatjátok neki 50 $-ért."

Az emberek összeszedték minden megtakarított pénzüket, és megvették az összes majmot. Ezután a falusiak soha többet nem látták sem az embert, sem a képviselőjét, csak a rengeteg majom mászkált megint a környéken, úgy, mint azelőtt.

Isten hozott a Wall Street-en...!"
 

Ne feledje: csak december 16-ig...

Végül ne feledje, hogy csak december 16-ig juthat hozzá kedvezményesen – akár 30%-kal olcsóbban – mindahhoz a tudáshoz és információhoz, ami egy sikeres pályázat összeállításához szükséges. Mit jelent ez? A tudás nem más, mint kb. 170 oldalnyi hasznos információ (CD adathordozón) a pályázatkészítés titkairól, az információ pedig a hazai piacon egyedülálló pályázatfigyelő, melynek során nap mint nap eljuttatjuk Önnek emailen a megjelent pályázati kiírásokat. Mindez a kettő összesen bruttó 30.000 Ft helyett, december 16-ig 21.000 Ft-ba kerül. Érdekli? Katt ide>>
 


Nos mit szól hozzá?

5 komment

 

A bejegyzés trackback címe:

https://palyazok.blog.hu/api/trackback/id/tr17805510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovács Csaba 2008.12.10. 08:51:58

Üdvözlöm,amikor ezt ,elkezdtük ,akkor még ingyenesen indult,ma már pénztkéne,fizetni érteEz egy közhasznú szervezet ,azért vagyunk hogy Az Országban,az Állampolgárokat,és azok vagyonait és külömböző,intézményeket és parkokat,tereket,megvédjük .Adományokbol tartjuk fen ,magunkat,ezek az enberek akik ,ma,176-an vannak és ez csak bövülni fog egy filért sem kapnak azért,amiért ezt ,a,feladatott ellátják.Ha ezt a programot és ajánlásokat nemtudjuk ingyen befejezni akkor köszönjük de nekünk erre nincs jelenleg keretünk.köszönöm hogy edigis ,megtisztelt benünket munkájával .Tisztelettel Kovács Csaba György.

Földiné 2008.12.10. 10:34:13

Kovács úr véleményéhez hasonlóan, kis létszámú kiem.közh.egyesület a miénk is,egyetlen alkalmazottal, aki pályázat útján került az Egyesülethez,bérét a munkaüi.kp.finanszírozza!Magyarul, kevés a pénzünk,pedig páyázunk is,de gyakran pályázatainknál formai hibát szokott pl. találni az NCA emiatt meg sem nézik a sok munkával elkészített anyagot!Ehhez segítséget jelentettek az Ön által küldött anyagok, de megvásárolni sajnos nincs lehetőségünk, örülünk, ha a számlákat határidőre rendezni tudjuk!
Köszi a lehetőséget,üdv:Ilona

Tóth Róbert 2008.12.10. 10:47:23

Kedves Csaba, Ilona természetesen a hírlevél és az egyéb értesítők továbbra is ingyenesek. Ha valaki viszont mélyebb tudásba illetve bővebb infoba szeretne befektetni, annak ajánljuk "Pályázatok összeállításának titkai..." nevő 160 oldalnyi CD-n lévő anyagunkat, illetve az egy évre szóló "pályázatfigyelő" email értesítőt.
(Egyébként a leginkább bosszantó formai hibákról és azok elkerülésének lehetőségeiről is bőven van szó az anyagban)

köszönöm és üdv:Róbert

Edo 2008.12.11. 15:13:56

Kedves Róbert!

Nagyon méltányos ez az ár és azt hiszem, hogy sok válallkozónak meg is éri ez a kevéske plusz kiadás. Mi civil szervezetek vagy iskolák képviselői viszont nagyon nehezen tudunk ennyi pénzt is nélkülözni, így maradnak számunkra az ingyenes hírlevelek, illetve az Öntől kapott jótanácsok. Ezeket ezúton is köszönjük.
Sok sikert további munkájához. A pénzügyi válságról szóló tanmeséje nagyon tetszett.
Üdvözlettel
Edit

petri gyula · http://466462 2008.12.12. 04:15:58

Kellemes ünnepeket,és köszönöm az elküldött információkat.
süti beállítások módosítása